„Hilti“ fiksuoja padidėjusį pardavimo augimą ir didesnį pelningumą

Šanas (FL), 2018 m. kovo 16 d. – „Hilti“ grupė viršijo savo augimo tikslus 2017 m. finansiniais metais. Pardavimas išaugo 10,8 proc. ir pirmą kartą iš viso viršijo 5 mlrd. CHF ribą, kai veiklos pajamos (+ 15 %) ir grynosios pajamos (+ 10 %) taip pat gerokai viršijo praėjusių metų duomenis.

„2017 m. mums buvo puikūs. Per pastaruosius keletą metų pasinaudojome stipriu rinkos augimu ir aukštu investicijų lygiu tiek inovacijų, tiek pasaulinės pardavimo grupės srityse. Taigi, sėkmingai pabaigėme dar vieną etapą link tikslinio augimo didinimo pagal mūsų „Champion 2020“ strategiją“, – teigė generalinis direktorius Christophas Loosas, komentuodamas praėjusius finansinius metus.

„Hilti“ padidino pardavimą visuose verslo regionuose. Europoje užfiksuotas 9,7 proc. didėjimas vietinėmis valiutomis. Šiaurės Amerikoje augimas dar kartą buvo žymus – 8,5 proc. Plėtra Lotynų Amerikoje (+ 9,7 %) taip pat buvo maloniai nuteikianti, nors ekonominė padėtis iš esmės stabilizuojasi tik palaipsniui. Azijos / Ramiojo vandenyno regione verslo plėtra buvo mažesnė, nei tikėtasi – 5,3 proc. Priešingai nei Rytų Europos / Artimųjų Rytų / Afrikos regione (+ 17,4 %), kur buvo matomas stiprus pakilimas Rusijoje, ir plėtra buvo labai dinamiška. „Norwegian Oglaend System Group“ perėmimas sudarė apie 38 milijonus CHF (+ 0,8 procentinio punkto) ir taip prisidėjo prie „Hilti“ augimo per pastaruosius keturis 2017 m. mėnesius. Buvo pasiekta 5,1 mlrd. CHF suma ir bendra pardavimo suma buvo 10,8 proc. didesnė nei praėjusiais metais. Pardavimo suma vietinėmis valiutomis sudarė 9,6 proc.

Pastarųjų metų investicijų kryptis buvo toliau tęsiama ir 2017 m. Be to, kad sustiprėjo pasaulinė pardavimo komanda, pagrindiniai dalykai, į kuriuos buvo kreipiamas dėmesys, buvo naujų produktų, programinės įrangos ir skaitmeninių sprendimų kūrimas. Darbuotojų skaičius padidėjo 9 proc. – iki 26 881. Moksliniams tyrimams ir plėtrai išleista 311 milijonų CHF (+ 11 %) – kur kas daugiau nei praėjusiais metais.

Veiklos pajamos išaugo iki 692 mln. CHF (+ 15 %), o grynosios pajamos sudarė 530 mln. CHF (+ 10 %). Pardavimo grąža (13,5 %) ir panaudoto kapitalo grąža (21,3 %) taip pat pasiekė naujus rekordinius rodiklius. Laisvųjų grynųjų pinigų srautas (prieš įsigyjant ir parduodant patronuojamąsias įmones) išliko aukštas – 325 mln. CHF.

„Mūsų pelningumas yra labai geras ir mes galime toliau investuoti į savo ateitį. Svarbiausias klausimas vis dar yra skaitmeninis statybų procesų transformavimas – ir ateityje norime aktyviai dalyvauti šios srities organizavime. Šiandien mes jau padedame savo klientams pasiekti didesnį našumą naudodamiesi daugybe skaitmeninių sprendimų“, – žvelgdamas į priekį aiškina Christophas Loosas.

2018 m. „Hilti“ grupė numato stabilią teigiamą situaciją, esant dabartiniam statybos rinkos augimui. Kol nėra geopolitinių trukdžių, tikimasi panašių augimo tempų kaip ir 2017 m. Be to, „Hilti“ ir toliau laikysis savo strateginių tikslų ir, remdamasi gera finansine padėtimi, toliau skatins investicijas į inovacijas ir pardavimą.

2017 m. įmonės ataskaita ir 2017 m. finansinė ataskaita yra prieinamos internete. Naudokite šią nuorodą.

kontaktai

Dalintis