Kalba
Techniniai duomenys ATSISIŲSTI PDF (LT) [4 MB]

TE 60-AVR
TE 60-ATC/AVR

Originali naudojimo instrukcija

Dokumentų duomenys

Apie šią instrukciją

  • Prieš pradėdami eksploatuoti, perskaitykite šią instrukciją. Tai yra saugaus darbo ir patikimo naudojimo sąlyga.
  • Laikykitės šioje instrukcijoje ir ant prietaiso pateiktų saugos nurodymų ir įspėjimų.
  • Šią naudojimo instrukciją visada laikykite kartu su prietaisu, prietaisą kitiems asmenims perduokite tik kartu su šia instrukcija.

Ženklų paaiškinimas

Įspėjantieji nurodymai

Įspėjantieji nurodymai įspėja apie pavojus, gresiančius eksploatuojant prietaisą. Naudojami tokie signaliniai žodžiai:
PAVOJUS
PAVOJUS !
  • Šis žodis vartojamas norint įspėti apie tiesiogiai gresiantį pavojų, kurio pasekmės yra sunkūs kūno sužalojimai arba žūtis.
ĮSPĖJIMAS
ĮSPĖJIMAS !
  • Šis žodis vartojamas norint įspėti apie galimai gresiantį pavojų, kurio pasekmės gali būti sunkūs kūno sužalojimai arba žūtis.
ATSARGIAI
ATSARGIAI !
  • Šis žodis vartojamas potencialiai pavojingai situacijai žymėti, kai yra kūno sužalojimo arba materialinių nuostolių grėsmė.

Instrukcijoje naudojami simboliai

Šioje instrukcijoje naudojami tokie simboliai:
Image alternative Prieš naudojant, perskaityti instrukciją
Image alternative Naudojimo nurodymai ir kita naudinga informacija
Image alternative Rodo, kad juo paženklintą medžiagą galima perdirbti
Image alternative Elektrinių prietaisų ir akumuliatorių nemesti į buitinius šiukšlynus

Iliustracijose naudojami simboliai

Iliustracijose naudojami šie simboliai:
Image alternative Šie skaitmenys nurodo atitinkamą iliustraciją šios instrukcijos pradžioje
Image alternative Numeravimas nurodo darbinių veiksmų eiliškumą paveikslėlyje ir gali skirtis nuo tekste pateikto darbinių veiksmų numeravimo
Image alternative Pozicijų numeriai naudojami paveikslėlyje Apžvalga – jie nurodo skyrelyje Prietaiso vaizdas esančių paaiškinimų numerius
Image alternative Šiuo ženklu siekiama atkreipti ypatingą dėmesį į naudojimąsi šiuo prietaisu.

Specifiniai prietaiso simboliai

Simboliai ant prietaiso

Ant prietaiso naudojami tokie simboliai:
Image alternative Gręžimas be smūgiavimo
Image alternative Gręžimas smūgiuojant (smūginis gręžimas)
Image alternative Kirtimas kaltu
Image alternative Kalto padėties nustatymas
Image alternative Dešininė / kairinė eiga
Image alternative II apsaugos klasė (su dviguba izoliacija)
Image alternative Apsauginis įžeminimas (tik TE 60-AVR)
Image alternative Skersmuo
Image alternative Nominalus tuščiosios eigos sukimosi greitis
Image alternative Apsisukimai per minutę

Informacija apie prietaisą

Hilti gaminiai yra skirti profesionalams, todėl juos naudoti, techniškai prižiūrėti ir remontuoti leidžiama tik įgaliotam instruktuotam personalui. Šis personalas turi būti supažindintas su visais galimais pavojais. Neapmokyto personalo, netinkamai arba ne pagal paskirtį naudojamas prietaisas ir jo reikmenys gali kelti pavojų.
Tipas ir serijos numeris yra nurodyti firminėje duomenų lentelėje.
  • Serijos numerį perkelkite į toliau nurodytą lentelę. Kreipdamiesi su prietaisu susijusiais klausimais į mūsų atstovybę ar techninės priežiūros centrą, visada nurodykite šiuos prietaiso duomenis.
    Prietaiso duomenys
Prietaiso duomenys
Kombinuotasis perforatorius
TE 60-ATC/AVR
Karta
04
Serijos Nr.

Atitikties deklaracija

Image alternative
Prisiimdami visą atsakomybę pareiškiame, kad čia yra aprašytas gaminys atitinka galiojančias direktyvas ir normas. Atitikties deklaracijos kopiją rasite šios instrukcijos gale.
Techninė dokumentacija saugoma čia:
Hilti Entwicklungsgesellschaft mbH | Zulassung Geräte | Hiltistraße 6 | 86916 Kaufering, DE

Sauga

Bendrieji saugos nurodymai dirbantiems su elektriniais įrankiais

Image alternative ĮSPĖJIMAS Perskaitykite visus saugos nurodymus ir instrukcijas. Šių saugos nurodymų ir instrukcijų nesilaikymas gali tapti elektros smūgio, gaisro ir / arba sunkių sužalojimų priežastimi.
Išsaugokite visus saugos nurodymus ir instrukcijas, kad galėtumėte į juos pažvelgti ateityje.
Sauga darbo vietoje
  • Pasirūpinkite, kad darbo vieta visada būtų švari ir gerai apšviesta. Netvarkinga ar blogai apšviesta darbo vieta gali tapti nelaimingų atsitikimų priežastimi.
  • Nenaudokite šio elektrinio įrankio sprogioje aplinkoje, kurioje yra degių skysčių, dujų arba dulkių. Veikiantys elektriniai įrankiai kibirkščiuoja, ir kibirkštys gali uždegti dulkes arba susikaupusius garus.
  • Dirbdami su elektriniu įrankiu, neleiskite darbo zonoje būti vaikams ir kitiems asmenims. Atitraukę dėmesį nuo darbo, galite prietaiso nebesuvaldyti.
Apsauga nuo elektros
  • Prietaiso maitinimo kabelio kištukas turi atitikti elektros lizdo tipą. Kištuko jokiu būdu negalima keisti. Nenaudokite tarpinių kištukų kartu su elektriniais įrankiais, turinčiais apsauginį įžeminimą. Nepakeisti kištukai ir tinkami elektros lizdai sumažina elektros smūgio riziką.
  • Venkite kūno kontakto su įžemintais paviršiais, pvz., vamzdžiais, šildytuvais, viryklėmis ir šaldytuvais. Kai žmogaus kūnas yra įžemintas, padidėja elektros smūgio tikimybė.
  • Saugokite elektrinius įrankius nuo lietaus ir drėgmės. Į elektrinį įrankį patekus vandens, padidėja elektros smūgio rizika.
  • Nenaudokite maitinimo kabelio ne pagal paskirtį, t. y. neneškite elektrinio įrankio paėmę už kabelio, nekabinkite jo ant kabelio, netraukite už kabelio, norėdami ištraukti kištuką iš elektros lizdo. Maitinimo kabelį saugokite nuo karščio, alyvos / tepalo, aštrių briaunų ar judančių prietaiso dalių. Pažeisti arba susipynę kabeliai didina elektros smūgio riziką.
  • Jei su elektriniu įrankiu dirbate lauke, naudokite tik tokius ilginimo kabelius, kurie tinka lauko darbams. Naudojant lauko darbams pritaikytus ilginimo kabelius, sumažėja elektros smūgio rizika.
  • Jeigu elektrinio įrankio naudojimo drėgnoje aplinkoje negalima išvengti, į elektros tinklą jį junkite per apsauginę nuotėkio relę. Apsauginė nuotėkio relė mažina elektros smūgio riziką.
Žmonių sauga
  • Dirbdami su elektriniu įrankiu, būkite atidūs, sutelkite dėmesį į darbą ir vadovaukitės sveika nuovoka. Elektrinio įrankio nenaudokite, jeigu esate pavargę arba apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, alkoholio ar vaistų. Neatidumo akimirka dirbant su elektriniu įrankiu gali tapti rimtų sužalojimų priežastimi.
  • Naudokite asmenines apsaugos priemones ir visuomet užsidėkite apsauginius akinius. Naudojant asmenines apsaugos priemones, pvz., respiratorių, neslystančius apsauginius batus, apsauginį šalmą, ausines ir kt., priklausomai nuo elektrinio įrankio tipo ir naudojimo, sumažėja rizika susižaloti.
  • Saugokitės, kad neįjungtumėte prietaiso atsitiktinai. Prieš imdami į rankas, nešdami ar prijungdami prie elektros tinklo, įsitikinkite, kad elektrinis įrankis yra išjungtas. Jeigu nešdami elektrinį įrankį pirštą laikysite ant jungiklio arba įrankį įjungsite į elektros tinklą tuomet, kai jungiklis nėra išjungtas, gali įvykti nelaimingas atsitikimas.
  • Prieš įjungdami elektrinį įrankį, pašalinkite iš jo reguliavimo įrankius ar veržlinius raktus. Besisukančioje prietaiso dalyje esantis įrankis ar paliktas raktas gali tapti sužalojimų priežastimi.
  • Venkite nepatogių kūno padėčių. Dirbdami stovėkite tvirtai ir visada išlaikykite kūno pusiausvyrą. Taip galėsite geriau kontroliuoti elektrinį įrankį netikėtose situacijose.
  • Vilkėkite tinkamą aprangą. Nevilkėkite plačių drabužių, nesidėkite papuošalų. Saugokite plaukus, drabužius ir pirštines nuo besisukančių prietaiso dalių. Laisvus drabužius, papuošalus ir ilgus plaukus gali įtraukti besisukančios prietaiso dalys.
  • Jei yra numatyta galimybė prijungti dulkių nusiurbimo ar surinkimo įrenginius, visada įsitikinkite, kad jie yra prijungti ir tinkamai naudojami. Naudojant dulkių nusiurbimo įrenginį, gali sumažėti dulkių keliama grėsmė.
Elektrinio įrankio naudojimas ir elgesys su juo
  • Prietaiso neperkraukite. Naudokite Jūsų darbui tinkamą elektrinį įrankį. Su tinkamu elektriniu įrankiu dirbsite geriau ir saugiau, jei neviršysite nurodytos galios.
  • Nenaudokite elektrinio įrankio su sugedusiu jungikliu. Elektrinis įrankis, kurio nebegalima įjungti ar išjungti, yra pavojingas ir jį reikia remontuoti.
  • Prieš vykdydami prietaiso nustatymus, keisdami reikmenis ar tiesiog padėdami prietaisą į šalį, maitinimo kabelio kištuką visada ištraukite iš elektros lizdo. Ši atsargumo priemonė leis išvengti netikėto elektrinio įrankio įsijungimo.
  • Nenaudojamus elektrinius įrankius saugokite vaikams neprieinamoje vietoje. Neleiskite prietaisu naudotis asmenims, kurie nėra su juo susipažinę arba nėra perskaitę šios instrukcijos . Elektriniai įrankiai yra pavojingi, kai juos naudoja patirties neturintys asmenys.
  • Elektrinius įrankius rūpestingai prižiūrėkite. Tikrinkite, ar judančios elektrinio įrankio dalys tinkamai funkcionuoja ir niekur nekliūva, ar nėra sulūžusių ir pažeistų dalių, kurios blogintų įrankio veikimą. Prieš naudojimą pažeistos prietaiso dalys turi būti suremontuotos. Blogai prižiūrimi elektriniai įrankiai yra daugelio nelaimingų atsitikimų priežastis.
  • Pjovimo įrankiai visuomet turi būti aštrūs ir švarūs. Rūpestingai prižiūrėti pjovimo įrankiai su aštriomis pjovimo briaunomis mažiau stringa ir yra lengviau valdomi.
  • Elektrinį įrankį, reikmenis, keičiamuosius įrankius ir t. t. naudokite pagal šias instrukcijas. Taip pat atsižvelkite į darbo sąlygas ir atliekamo darbo pobūdį. Elektrinius įrankius naudojant ne pagal paskirtį, gali kilti pavojingos situacijos.
Techninė priežiūra
  • Savo elektrinį įrankį patikėkite remontuoti tik kvalifikuotam specialistui, tam jis turi naudoti tik originalias atsargines dalis. Taip galima užtikrinti, kad bus išlaikytas elektrinio įrankio naudojimo saugumas.

Saugos nurodymai smūginiams įrankiams

  • Dirbdami užsidėkite ausines. Triukšmas gali pakenkti klausai.
  • Naudokite prietaiso komplekte esančias papildomas rankenas. Prietaisui tapus nebevaldomam, galite susižaloti.
  • Vykdydami darbus, kurių metu keičiamasis įrankis gali liesti paslėptus elektros laidus ar nuosavą elektros maitinimo kabelį, prietaisą laikykite paėmę už izoliuotų rankenų paviršių. Dėl kontakto su laidais, kuriais teka elektros srovė, metalinėse prietaiso dalyse taip pat gali atsirasti įtampa, todėl kyla elektros smūgio pavojus.

Papildomi saugos nurodymai dirbantiems su perforatoriumi

Žmonių sauga
  • Prietaisą ir priedus naudokite tik tada, kai jie yra techniškai tvarkingi.
  • Prietaisą ir priedus draudžiama keisti ar atlikti kitokius jų pakeitimus.
  • Naudokite prietaiso komplekte esančias papildomas rankenas. Prietaisui tapus nebevaldomam, galite susižaloti.
  • Atlikdami sienų ar grindų pragręžimo ar prakirtimo darbus, apsaugokite kitoje pusėje esančią zoną. Medžiagos skeveldros gali iškristi ir / arba nukristi ir sužaloti kitus žmones.
  • Prietaisą visada laikykite tvirtai, abiem rankomis paėmę už tam skirtų rankenų. Rankenos visada turi būti sausos ir švarios.
  • Vykdydami darbus, kurių metu keičiamasis įrankis gali paliesti paslėptus elektros laidus, prietaisą laikykite paėmę už izoliuotų rankenų paviršių. Dėl kontakto su laidais, kuriais teka elektros srovė, metalinėse prietaiso dalyse taip pat gali atsirasti įtampa, todėl kyla elektros smūgio pavojus.
  • Venkite liesti besisukančias prietaiso dalis – susižalojimo pavojus!
  • Dirbdami su prietaisu, dėvėkite apsauginius akinius, apsauginį šalmą, klausos apsaugos priemonę ir tinkamą kvėpavimo takų apsaugos priemonę.
  • Keisdami įrankį, mūvėkite apsaugines pirštines. Liesdami keičiamąjį įrankį, galite susipjaustyti ir nusideginti rankas.
  • Dirbdami užsidėkite akių apsaugos priemonę. Medžiagų skeveldros gali sužaloti odą ir akis.
  • Šlifuojant, pjaustant ir gręžiant kylančiose dulkėse gali būti pavojingų cheminių medžiagų. Štai keli pavyzdžiai: švinas ar dažai švino pagrindu, plytos, betonas ir kiti mūro statiniai, natūralus akmuo ir kiti gaminiai, kurių sudėtyje yra silikato, tam tikra mediena, ąžuolas, bukas ir chemiškai apdorota mediena, asbestas arba medžiagos, kurių sudėtyje yra asbesto. Naudodamiesi medžiagų, su kuriomis dirbama, pavojingumo klase, nustatykite poveikį dirbančiajam ir aplink esantiems asmenims. Imkitės būtinų priemonių, užtikrinančių, kad poveikis liktų saugiame lygmenyje, pvz., naudokite dulkių surinkimo sistemą arba dėvėkite tinkamas kvėpavimo apsaugos priemones. Prie bendrųjų priemonių, skirtų poveikiui sumažinti, priskiriama:
  • darbas gerai vėdinamoje srityje,
  • ilgesnio kontakto su dulkėmis vengimas,
  • dulkių nuvedimas nuo veido ir kūno,
  • apsauginių drabužių dėvėjimas ir užterštų vietų nuplovimas vandeniu ir muilu.
  • Dažnai darykite pertraukas ir pratimus, užtikrinančius geresnę Jūsų pirštų kraujotaką. Dirbant ilgesnį laiką, vibracijos gali sukelti pirštų, plaštakos ar riešo sąnario kraujagyslių ar nervų sistemos pažeidimus.
Apsauga nuo elektros
  • Prieš pradėdami dirbti patikrinkite, ar darbo zonoje nėra paslėptų elektros laidų, dujų ar vandentiekio vamzdžių. Netyčia pažeidus elektros kabelį, dujų ar vandens vamzdį, išorinėse metalinėse prietaiso dalyse taip pat gali atsirasti įtampa, kelianti elektros smūgio pavojų, arba gali iškilti sprogimo pavojus.
Atsargus elektrinių įrankių naudojimas ir elgesys su jais
  • Keičiamajam įrankiui užsiblokavus, prietaisą nedelsdami išjunkite. Prietaisas gali pakrypti į šoną.
  • Prieš padėdami prietaisą palaukite, kol jis visiškai sustos.

Aprašymas

Prietaiso vaizdas

Image alternative
  1. Įrankio griebtuvas
  2. Gylio ribotuvas
  3. Funkcijos pasirinkimo jungiklis
  4. Valdymo jungiklis
  5. Elektros maitinimo kabelis
  6. Šoninė rankena
  7. Nuolatinio veikimo režimo nustatymo mygtukas
  8. Techninės priežiūros indikatorius
  9. Pusės galios indikatorius
  10. Pusės galios mygtukas

Modifikacija su įkišamu kabeliu

Image alternative
  1. Fiksavimo mygtukas
  2. Jungtis elektros maitinimo kabeliui
  3. Elektros maitinimo kabelis su atskiriamu koduotu jungties kištuku

Naudojimas pagal paskirtį

Aprašytasis prietaisas yra iš elektros tinklo maitinamas kombinuotasis perforatorius su pneumatiniu smūginiu mechanizmu. Jis yra skirtas betono, mūro, medienos ir metalo gręžimo darbams. Prietaisą taip pat galima naudoti lengviems ir vidutinio sunkumo mūro kirtimo ir papildomiems betono apdailos darbams.

  • Su prietaisu dirbkite tik įjungę jį į elektros tinklą, kurio įtampa ir dažnis atitinka reikšmes, nurodytas prietaiso firminėje duomenų lentelėje.

Netinkamas naudojimas

  • Sveikatai pavojingoms medžiagoms apdoroti šis prietaisas netinka.
  • Šis prietaisas nėra skirtas eksploatuoti drėgnoje aplinkoje.

Galinio skėtimosi ankeris

Prietaisas yra skirtas galinio skėtimosi ankeriams kalti. Naudoti tik tinkamus kalimo įrankius!
Daugiau informacijos šiuo klausimu rasite vietiniame Hilti techninės priežiūros centre.

ATC

Prietaise įrengta elektroninė greitojo išjungimo sistema ATC (Active Torque Control).
Keičiamajam įrankiui užsiblokavus ar įstrigus, prietaisas staiga pradeda nekontroliuojamai suktis priešinga kryptimi. ATC atpažįsta šį staigų prietaiso sukamąjį judesį ir jį tuojau pat išjungia.
Kad tinkamai vykdytų savo funkcijas, prietaisas turi galėti suktis.
Po įvykusio greitojo išjungimo prietaisą išjunkite ir vėl įjunkite.

Active Vibration Reduction

Prietaise yra įrengta Active Vibration Reduction (AVR) sistema, kuri stipriai mažina vibraciją.

Greitojo fiksavimo griebtuvas (reikmuo)

Greitojo fiksavimo griebtuvas leidžia greitai keisti įrankį, nenaudojant jokio papildomo įrankio. Jis skirtas įrankiams su cilindriniu ar šešiabriauniu kotu, kurie naudojami režimu „Be smūgio Image alternative“.

Techninės priežiūros indikatorius

Prietaise yra įrengtas techninės priežiūros indikatorius su šviesos signalu.

Techninės priežiūros indikatoriaus būklė

Būsena
Reikšmė
Techninės priežiūros indikatorius šviečia.
Laikas vykdyti techninės priežiūros darbus.
Techninės priežiūros indikatorius mirksi.
Kombinuotąjį perforatorių pristatykite remontuoti į Hilti techninės priežiūros centrą.

Tiekiamas komplektas

Kombinuotasis perforatorius, šoninė rankena, naudojimo instrukcija.

Reikmenys ir atsarginės dalys

Image alternative
Apie kitus su Jūsų prietaisu leistinus naudoti sisteminius reikmenis galite sužinoti naudodami šį QR kodą arba on-line adresu www.hilti.group .

Techniniai duomenys

Kombinuotasis perforatorius

Prietaisą maitinant iš generatoriaus arba transformatoriaus, šių įrenginių atiduodamoji galia turi būti bent dvigubai didesnė už prietaiso firminėje duomenų lentelėje nurodytą nominalią vartojamąją galią. Generatoriaus arba transformatoriaus darbinės įtampos reikšmė bet kuriuo metu turi būti prietaiso nominalios maitinimo įtampos +5 % ir -15 % ribose.
Šie duomenys galioja prietaisams, kurių nominalioji maitinimo įtampa yra 230 V. Prietaisų su kitokia maitinimo įtampa arba prietaiso modifikacijų konkrečioms šalims duomenys gali būti kitokie. Nominalioji maitinimo įtampa ir elektros tinklo dažnis, taip pat nominali vartojamoji galia ir nominalioji srovė yra nurodytos firminėje duomenų lentelėje.

TE 60‌‑AVR
TE 60-ATC/AVR
Nominali vartojamoji galia
1 350 W
1 350 W
Nominalioji srovė
7,2 A
7,2 A
Svoris pagal EPTA‑Procedure 01/2003
6,8 kg
7,8 kg
Smūgio energija pagal EPTA-Procedure 05
7,8 J
7,8 J
Smūginių grąžtų Ø
12 mm …55 mm
12 mm …55 mm
Pramušamojo grąžto Ø
40 mm …80 mm
40 mm …80 mm
Smūginio gręžimo karūnos Ø
45 mm …100 mm
45 mm …100 mm
Deimantinės gręžimo karūnos PCM Ø
·/·
42 mm …102 mm
Metalo grąžtų Ø
10 mm …20 mm
10 mm …20 mm
Medienos grąžtų Ø
10 mm …32 mm
10 mm …32 mm
Įrankio griebtuvas
TE‑Y
TE‑Y

Triukšmo ir vibracijos reikšmės išmatuotos pagal EN 60745

Šiuose nurodymuose pateiktos garso slėgio ir vibracijos reikšmės yra išmatuotos taikant standartizuotą matavimo metodą ir gali būti naudojamos elektriniams įrankiams palyginti tarpusavyje. Jos taip pat tinka šių veiksnių poveikiui iš anksto įvertinti. Nurodytieji duomenys yra susieti su pagrindinėmis šio elektrinio įrankio naudojimo sritimis. Jeigu elektrinis įrankis bus naudojamas kitaip, su skirtingais keičiamaisiais įrankiais arba bus nepakankamai techniškai prižiūrimas, šie duomenys gali skirtis nuo nurodytųjų. Tai gali gerokai padidinti šių veiksnių poveikį per visą darbo laikotarpį. Norint tiksliai įvertinti poveikį, reikėtų įvertinti ir laiką, kai prietaisas yra išjungtas, arba, nors ir įjungtas, juo faktiškai nedirbama. Toks įvertinimas gali smarkiai sumažinti poveikio per visą darbo laikotarpį reikšmę. Imkitės papildomų saugos priemonių, kad darbuotojas būtų apsaugotas nuo triukšmo ir / arba vibracijos poveikio, pavyzdžiui, reikalaukite tinkamos elektrinio įrankio ir keičiamųjų įrankių techninės priežiūros, pasirūpinkite, kad darbuotojų rankos visada būtų šiltos, užtikrinkite tinkamą darbo organizavimą.
Skleidžiamo triukšmo lygis pagal EN 60745

TE 60‌‑AVR
TE 60-ATC/AVR
Garso stiprumo lygis (LWA)
107 dB(A)
111 dB(A)
Garso stiprumo lygio paklaida (KWA)
3 dB(A)
3 dB(A)
Garso slėgio lygis (LpA)
96 dB(A)
100 dB(A)
Garso slėgio lygio paklaida (KpA)
3 dB(A)
3 dB(A)
Suminės vibracijų reikšmės pagal EN 60745

TE 60‌‑AVR
TE 60-ATC/AVR
Kirtimas kaltu (ah,Cheq)
9,0 m/s²
6,0 m/s²
Betono smūginis gręžimas (ah, HD)
9,6 m/s²
6,4 m/s²
Paklaida (K)
1,5 m/s²
1,5 m/s²

Naudojimas

Pasiruošimas darbui

ATSARGIAI
Sužalojimo pavojus! Atsitiktinis prietaiso įjungimas.
  • Prieš nustatydami prietaisą ar keisdami reikmenis, maitinimo kabelio kištuką ištraukite iš elektros lizdo.
Laikykitės šioje instrukcijoje ir ant prietaiso pateiktų saugos nurodymų ir įspėjimų.

Šoninės rankenos montavimas

Image alternative
  1. Sukdami rankeną, atlaisvinkite šoninės rankenos laikiklį (užspaudimo juostą).
  2. Laikiklį (užspaudimo juostą) virš įrankio griebtuvo iš priekio stumkite pirmyn iki jam skirto griovelio.
  3. Šoninę rankeną nustatykite į norimą padėtį.
  4. Sukdami rankeną, šoninės rankenos laikiklį (užspaudimo juostą) priveržkite.

Gylio ribotuvo (užsakomas papildomai) montavimas

Image alternative
  1. Sukdami rankeną, atlaisvinkite šoninės rankenos laikiklį (užspaudimo juostą).
  2. Gylio ribotuvą iš priekio įkiškite į jam skirtas 2 kreipiančiąsias skyles.
  3. Sukdami rankeną, šoninės rankenos laikiklį (užspaudimo juostą) priveržkite.

Galios nustatymas (užsakoma papildomai)

TE 60-ATC/AVR
Maitinimo kabelio kištuką įkišus į elektros lizdą, prietaisas visada veiks visa galia.
Image alternative
  1. Spauskite pusės galios mygtuką. Prietaisas perjungiamas į pusės galios režimą.
    • Šviečia pusės galios indikatorius.
  2. Vėl spauskite pusės galios mygtuką. Prietaisas perjungiamas į visos galios režimą.
    • Pusės galios indikatorius gęsta.

Keičiamojo įrankio įdėjimas

Image alternative
  1. Keičiamojo įrankio kotą šiek tiek patepkite tirštuoju tepalu.
    • Naudokite tik originalų Hilti tirštąjį tepalą. Netinkamas tirštasis tepalas gali sukelti prietaiso pažeidimus.
  2. Keičiamąjį įrankį įstatykite į įrankio griebtuvą, kol atsirems, ir leiskite užsifiksuoti.
  3. Patraukę už įstatyto įrankio patikrinkite, ar jis gerai užsifiksavo.
    • Prietaisas yra parengtas naudoti.

Keičiamojo įrankio išėmimas

ATSARGIAI
Sužalojimo pavojus dėl keičiamojo įrankio! Keičiamasis įrankis gali būti karštas arba turėti aštrias briaunas.
  • Keisdami keičiamąjį įrankį, mūvėkite apsaugines pirštines.
Image alternative
  • Įrankio fiksatorių traukite atgal, kol atsirems, ir keičiamąjį įrankį išimkite.

Darbas

ATSARGIAI
Sužalojimo pavojus Prarasta prietaiso valdymo kontrolė.
  • Įsitikinkite, kad šoninė rankena tinkamai sumontuota ir tvarkingai pritvirtinta. Įsitikinkite, kad užspaudimo juosta yra atitinkamame prietaiso griovelyje.
Laikykitės šioje instrukcijoje ir ant prietaiso pateiktų saugos nurodymų ir įspėjimų.

Gręžimas smūgiuojant (smūginis gręžimas)

Image alternative
  1. Funkcijos pasirinkimo jungiklį nustatykite ties šiuo simboliu: Image alternative.
  2. Nustatykite norimą galią.
  3. Grąžtą pridėkite prie apdirbamojo paviršiaus.
  4. Paspauskite valdymo jungiklį.
    • Prietaisas pradeda veikti.

Gręžimas be smūgiavimo

Gręžti be smūgiavimo galima keičiamaisiais įrankiais, turinčiais specialų kotą. Tokių keičiamųjų įrankių yra Hilti įrankių asortimente ir juos galima įsigyti. Alternatyviai greitojo fiksavimo griebtuve galima įtvirtinti, pavyzdžiui, medienos arba metalo grąžtą su cilindriniu kotu ir gręžti be smūgiavimo.
  • Funkcijos pasirinkimo jungiklį nustatykite ties šiuo simboliu: Image alternative.

Kalto padėties nustatymas

ATSARGIAI
Sužalojimo pavojus! Kirtimo kaltu krypties valdymo kontrolės praradimas.
  • Nedirbkite, kai funkcijos pasirinkimo jungiklis yra padėtyje „Kalto padėties nustatymas“. Funkcijos pasirinkimo jungiklį nustatykite į padėtį „Smūginis gręžimas“ taip, kad užsifiksuotų.
Kaltą galima fiksuoti 24-iose padėtyse (15° žingsniu). Todėl plokščiuoju ir profiliniu kaltu visada galima dirbti pasirinkus atitinkamą optimalią darbinę padėtį.
Image alternative
  1. Funkcijos pasirinkimo jungiklį nustatykite ties šiuo simboliu: Image alternative.
  2. Kaltą pasukite į norimą padėtį.
  3. Funkcijos pasirinkimo jungiklį nustatykite ties šiuo simboliu: Image alternative, kol užsifiksuos.
    • Prietaisas yra parengtas naudoti.

Kirtimas kaltu

Image alternative
  • Funkcijos pasirinkimo jungiklį nustatykite ties šiuo simboliu: Image alternative.

Nuolatinio veikimo režimo įjungimas / išjungimas

Į kirtimo kaltu režimą nustatytą valdymo jungiklį galite užfiksuoti.
Image alternative
  1. Nuolatinio veikimo režimo nustatymo mygtuką pastumti pirmyn.
  2. Valdymo jungiklį spauskite iki galo.
    • Dabar prietaisas veikia nuolatinio veikimo režime.
  3. Nuolatinio veikimo režimo nustatymo mygtuką pastumti atgal.
    • Prietaisas išsijungia.

Priežiūra ir remontas

ĮSPĖJIMAS
Pavojų kelia elektros smūgis! Priežiūra ir einamasis remontas, kai maitinimo kabelio kištukas įstatytas į elektros lizdą, gali tapti sunkių sužalojimų ir nudegimų priežastimi.
  • Prieš pradedant bet kokius priežiūros ir einamojo remonto darbus, maitinimo kabelio kištuką ištraukti iš elektros lizdo!
Priežiūra
  • Atsargiai pašalinti prilipusius nešvarumus.
  • Vėdinimo plyšius atsargiai išvalyti sausu šepečiu.
  • Korpusą valyti tik šiek tiek sudrėkinta šluoste. Nenaudoti silikono turinčių priežiūros priemonių, nes jos gali pakenkti plastikinėms detalėms.
Remontas
ĮSPĖJIMAS
Pavojų kelia elektros smūgis! Netinkamas elektrinių komponentų remontas gali tapti sunkių sužalojimų ir nudegimų priežastimi.
  • Remontuoti elektrines įrenginio dalis leidžiama tik kvalifikuotiems elektrikams.
  • Reguliariai tikrinti, ar matomos dalys nėra pažeistos ir ar valdymo elementai veikia nepriekaištingai.
  • Pažeisto ir / arba turinčio veikimo sutrikimų elektrinio įrankio nenaudoti. Nedelsiant kreiptis į Hilti techninės priežiūros centrą dėl remonto.
  • Baigus techninės priežiūros ir remonto darbus, sumontuoti visus apsauginius įtaisus ir patikrinti jų veikimą.
Kad eksploatacija būtų patikima, naudokite tik originalias atsargines dalis ir eksploatacines medžiagas. Mūsų aprobuotas atsargines dalis, eksploatacines medžiagas ir reikmenis savo prietaisui rasite vietinėje Hilti atstovybėje arba tinklalapyje www.hilti.com

Įkišamo elektros maitinimo kabelio prijungimas

ATSARGIAI
Sužalojimo pavojus dėl paviršinio nuotėkio srovės, esant užterštiems kontaktams.
  • Atskiriamą elektros maitinimo kabelio kištuką prie prietaiso junkite tik kai jis yra švarus, sausas ir atjungtas nuo elektros tinklo.
  1. Koduotą atskiriamą elektrinę kištukinę jungtį kiškite į prietaisą, kol atsirems, o fiksatorius garsiai užsifiksuos.
  2. Maitinimo kabelio kištuką įstatykite į elektros lizdą.

Įkišamo elektros maitinimo kabelio atjungimas nuo elektrinio prietaiso

  1. Maitinimo kabelio kištuką ištraukite iš elektros lizdo.
  2. Paspauskite fiksavimo mygtuką ir koduotą atskiriamą elektrinę kištukinę jungtį ištraukite.
  3. Elektros maitinimo kabelį ištraukite iš prietaiso.

Transportavimas ir sandėliavimas

  • Elektrinio prietaiso netransportuoti su sumontuotu įrankiu.
  • Elektrinį prietaisą laikyti / sandėliuoti tik su iš elektros lizdo ištrauktu maitinimo kabelio kištuku.
  • Prietaisą laikyti sausoje ir vaikams bei neįgaliotiems asmenims neprieinamoje vietoje.
  • Prieš naudojant po ilgesnio transportavimo arba sandėliavimo, patikrinti, ar prietaisas nėra pažeistas.

Pagalba sutrikus veikimui

Pasitaikius sutrikimų, kurie nėra aprašyti šioje lentelėje arba kurių negalite pašalinti patys, kreipkitės į Hilti techninės priežiūros centrą.
Sutrikimas
Galima priežastis
Sprendimas
Prietaisas nesmūgiuoja.
Prietaisas per šaltas.
  • Kombinuotąjį perforatorių padėkite ant grindų ir leiskite veikti tuščiąja eiga. Jeigu reikia, pakartokite, kol smūginis mechanizmas pradės veikti.
Prietaisas veikia ne visa galia.
Per ilgas ilginimo kabelis arba per mažas jo laidų skerspjūvio plotas.
  • Naudokite leistino ilgio ir / arba pakankamo laidų skerspjūvio ploto ilginimo kabelį.
Ne iki galo nuspaustas valdymo jungiklis.
  • Valdymo jungiklį spauskite, kol atsirems.
Elektros tinkle yra per žema įtampa.
  • Kombinuotąjį perforatorių prijunkite prie kito elektros maitinimo tinklo.
Įjungtas pusės galios mygtukas.
  • Paspauskite pusės galios mygtuką.
Grąžtas nesisuka.
Funkcijos pasirinkimo jungiklis neužfiksuotas arba yra padėtyje „Kirtimas kaltu“ Image alternative ar „Kalto padėties nustatymas“ Image alternative.
  • Kai prietaisas išjungtas, funkcijos pasirinkimo jungiklį nustatykite į padėtį „Smūginis gręžimas“ Image alternative.
Grąžto neįmanoma ištraukti iš griebtuvo.
Įrankio griebtuvas nėra atitrauktas iki galo.
  • Įrankio fiksatorių traukite atgal, kol atsirems, ir įrankį išimkite.
Netinkamai sumontuota šoninė rankena.
  • Šoninę rankeną atlaisvinkite ir sumontuokite tinkamai, t. y. taip, kad užspaudimo juosta ir šoninė rankena užsifiksuotų griovelyje.
Prietaisas neįsijungia.
Nutrūko elektros energijos tiekimas.
  • Prijunkite kitą elektrinį prietaisą ir patikrinkite jo veikimą.
Dingus įtampai elektros tinkle, yra suaktyvintas elektroninis paleidimo blokatorius.
  • Prietaisą išjunkite ir vėl įjunkite.
Pažeistas elektros maitinimo kabelis arba kištukas.
  • Elektros maitinimo kabelį arba kištuką leiskite patikrinti elektrikui; jeigu reikia jis jį (juos) pakeis.
Įkišamas elektros maitinimo kabelis netinkamai įstatytas į lizdą.
  • Įkišamą elektros maitinimo kabelį tinkamai prijunkite prie elektrinio prietaiso.
Generatorius veikia budėjimo režimu (Sleep Mode).
  • Apkraukite generatorių antruoju energijos vartotoju (pvz., statybiniu šviestuvu). Po to prietaisą išjunkite ir vėl įjunkite.
Techninės priežiūros indikatorius šviečia.
Susidėvėjo angliniai šepetėliai.
  • Prietaisą duokite patikrinti elektrikui; jeigu reikia, jis pakeis anglinius šepetėlius.
Techninės priežiūros indikatorius mirksi.
Prietaiso gedimas arba pasiektas ribinis techninės priežiūros terminas.
  • Prietaisą pristatykite remontuoti į Hilti techninės priežiūros centrą.

Utilizavimas

Image alternative Hilti prietaisai yra pagaminti iš medžiagų, kurias galima naudoti antrą kartą. Būtina antrinio perdirbimo sąlyga yra tinkamas medžiagų išrūšiavimas. Daugelyje šalių Hilti priims Jūsų nebenaudojamą prietaisą perdirbti. Apie tai galite pasiteirauti artimiausiame Hilti techninės priežiūros centre arba savo prekybos konsultanto.
Image alternative
  • Elektrinių įrankių, elektroninių prietaisų ir akumuliatorių neišmeskite į buitinius šiukšlynus!

Gamintojo teikiama garantija

  • Kilus klausimų dėl garantijos sąlygų, kreipkitės į vietinį Hilti partnerį.